Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Καθημερινά κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Μερικές φορές κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, και ξαφνικά κάνουμε το αδύνατο.

Σάββας Γιάντσης

Yoga-Manual-1_edited.jpg

O Σάββας Γιάντσης είναι ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής του House of yoga απο το 2007. Μετά από πολυετή εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού και του fitness ασχολείται με την Yoga από το 2000 με εκπαίδευση στη Vinyasa Yoga με δάσκαλο τον John Tomayo στο φημισμένο Atmananta Yoga studio όπου και εργάστηκε για 2 χρόνια, καθώς και σε άλλα studios και γυμναστήρια της Νέα Υόρκης.

Παρακολούθησε μαθήματα Vinyasa flow για πέντε μήνες, στο Los Angeles. Στην συνέχεια και για τα επόμενα 2 χρόνια έμεινε κοντά στον Dharma Mittra στην Ν.Υ. τον οποίο έχει και εμπνευστή των μαθημάτων του.

Το 2005 κανει το πρώτο του ταξίδι στο Mysore της Ινδίας για να εκπαιδευτεί στο σύστημα της Ashtanga απο τον ιδρυτή της Pattabhi Jois και τον εγγονό του Sharath Rangaswamy , όπου και κάθε χρόνο προσπαθεί να επισκεπτεται. Παράλληλα μέχρι και σήμερα κάνει μαθήματα με πολλούς δασκάλους στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Ο Σάββας Γιάντσης (E-RYT200, RYT500), είναι Eγγεγραμμένος Δάσκαλος Υoga (Registered Yoga Teacher – RYT) με τη Yoga Alliance, καθώς έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του, ως δάσκαλος, σε πιστοποιημένες σχολές yoga (Registered Yoga Schools – RYS).

Αλεξάνδρα Βασιλείου

PHOTOALEXANDRA3_edited.jpg

Η Αλεξάνδρα Βασιλείου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απο μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το κλασσικό μπαλέτο. Tο 2000 αποφοίτησε από την Ανώτατη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη». Από το 2001 ασχολείται με την Capoeira (Βραζιλιάνικη Πολεμική Τέχνη) και κατέχει τον τίτλο “Formada”. Είναι κάτοχος διπλώματος Yogaworks απο το 2010, μέλος της Yoga Alliance.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό και σύγχρονο χορό. Είναι κάτοχος επαγγελματικών διπλωμάτων του αγγλικού συστήματος “Imperial Society Of Teachers Of Dancing” για το μπαλέτο και το μοντέρνο χορό. Συμμετείχε σε πολλές χορευτικές παραστάσεις και ασχολήθηκε με την κινησιολογία στο θέατρο.

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με μεταπτυχιακές σπουδές, γεγονός που συντέλεσε στη βαθύτερη κατανόηση της μηχανικής του σώματος.

Η αγάπη της για το σώμα και το πνεύμα την φέρνει σε επαφή με τη γιόγκα και η πρακτική αποτελεί πλέον τον τρόπο ζωής της. Εκπαιδεύτηκε στο πρόγραμμα 200 ωρών Vinyasa krama Yoga και στην Aerial yoga με πιστοποίηση της Yoga Alliance. Ταξίδεψε στo Mysore της Ινδίας όπου εμβάθυνε την πρακτική της ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση 300 ωρών Ashtanga Vinyasa Yoga της Yoga Alliance. Είναι πιστοποιημένη Pilates instructor σε mat & studio equipment (MK Pilates).

Διδάσκει μαθήματα με έμφαση στη ροή της αναπνοής μέσα από την κίνηση, την ορθοσωμία, την αρμονία και μια ολιστική προσέγγιση με στόχο την ευεξία σε όλα τα επίπεδα.

Βίβιαν Μαρίνου

%CE%92%CE%99%CE%92%CE%97-%CE%A6%CE%A9%CE

Σπύρος Ταρίφας

Ο Σπύρος γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά αλλά μεγάλωσε στην Ελλάδα. Η Γιόγκα μπήκε στην ζωή του το 2005 με ένα δάσκαλο ο οποίος δεν δίδασκε το κομμάτι της ασανας (άσκησης ) αλλά του εσωτερικού καθαρισμού. Αυτή η εμπειρία ήταν ικανή για να τον οδηγήσει το 2010 σε ενα ασραμ του Σιβαναντα στην βρινταβαν της Ινδίας. Στην συνέχεια του ταξιδιού επισκέφτηκε την βόρεια Ταυλάνδη όπου διδάχτηκε την τέχνη του ταυλανδέζικου Μασάζ. Απο εκείνη την χρονιά και μετά ταξιδεύει κάθε χρόνο Ινδία-Ταυλανδη με σκοπό να γνωρίσει διαφορετικούς δασκάλους και να εκπαιδευτεί σε διαφορετικά είδη Γιόγκας.

SPYROSTARIFAS2_edited.jpg

Άκης Φαρμάκης

%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3-%CE%A6%CE%91%CE

Γεννήθηκα το 1982, σπούδασα νομικά και εργάστηκα για 6 χρόνια ως δικηγόρος. Η yoga μπήκε συμπωματικά στη ζωή μου το 2007 και κυριολεκτικά την άλλαξε. Μετά από πολλά χρόνια προσωπικής πρακτικής, ταξίδεψα στην Ινδία για να πάρω γνώση από τον τόπο που αυτή γεννήθηκε. Είμαι κάτοχος του διπλώματος των 500h στην ashtanga-vinyasa yoga από τη φημισμένη σχολή Sampoorna στην Γκόα της Ινδίας, πιστοποιημένη από τη Yoga Alliance και παράλληλα με τη yoga κατέχω πιστοποίηση στο Thai Massage από τη σχολή ΙΤΜ της Ταϊλάνδης. Συνεχίζω να αναζητώ πάντα νέες προκλήσεις στη ζωή μου και προσπαθώ να μεταδίδω τις γνώσεις μου πάνω στο αντικείμενο που αγαπώ ακολουθώντας τις συμβουλές των δασκάλων μου μέσα από το προσωπικό μου τρόπο διδασκαλίας.

 Μαρία Χρυσοχεράκη

Μαρία Χρυσοχεράκη - Πιστοποιημένη Δασκάλα Iyengar Γιόγκα

Γεννήθηκα στο Darwin της Αυστραλίας και έκανα τα πρώτα μου βήματα στο μονοπάτι της γιόγκα το 1986. Για πολλά χρόνια εξερεύνησα μερικά από τα πιο διάσημα συστήματα στη γιόγκα - Sivananda, Yoga Works (ένας συνδυασμός Iyengar και Ashtanga yoga) και Prana Flow Γιόγκα με τη Shiva Rea.

Το 2002 είχα την τύχη γνωρίσω την Iyengar γιόγκα και έκτοτε είμαι αφοσιωμένη ασκούμενη και δασκάλα. Έχω συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια με πιστοποιημένους δασκάλους Iyengar γιόγκα: Penny Chaplin, Pam Buttler, Eyal Shifroni, Carrie Owerko, Ephrat Michelson και Sheila Haswell.

Άρχισα να διδάσκω το 2005 σε γυμναστήρια και στούντιο ενώ το 2010 άνοιξα το δικό μου στούντιο. Την ίδια χρονιά έκανα ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο GroovyKids με τον Greville Henwood.

Επίσης, από το 2003 έως το 2011 ήμουν η ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια του yogaonline.gr, του πρώτου διαδικτυακού περιοδικού γιόγκα στην Ελλάδα.

Σήμερα, είμαι πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar γιόγκα (Level 3) και δημοσιεύω άρθρα σχετικά με τη γιόγκα στην ελληνική έκδοση της «Huffington Post» και στο κορυφαίο Free Press περιοδικό υγείας «Natura NRG».

chrisso_xanthoulis_080219a_1.JPG

Θοδωρής Φαμέλης

Φαμέλης Θοδωρής

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. και ασχολείται με την πρακτική της γιόγκα από το 2006. 

Από το 2002, όντας ακόμα φοιτητής, 

ήρθε σε επαφή με το Pilates και τη Yoga. 

Από το 2010 ασχολείται αποκλειστικά 

με τη yoga ως κύρια πρακτική του, 

γιατί τον μάγεψε η φιλοσοφία της και η δυνατότητα να ελέγχει και να μπορεί να κάνει πράγματα με το σώμα του, ενώ το 2011 γνωρίζει 

τον Σάββα Γιάντση όπου μέχρι και σήμερα αποτελεί τον Δάσκαλο και 

εμπνευστή του. 

Ενημερώνεται διαρκώς, 

παρακολουθώντας σεμινάρια 

και workshops. 

Έχει κάνει εκπαίδευση 200 και 300 ωρών στο GhytaYoga School με τον Μιχάλη Φιλίνη, εκπαίδευση 50 ωρών στη Yin Yoga και 200 ωρες στο σύστημα YogaWorks όπου πλέον εργάζεσαι ως εκπαιδευτής νέων δασκάλων. 

Ταξίδεψε στο Mysore της Ινδίας στην καρδιά, στην πηγή και στην Μέκκα αυτού του μαγικού φιλοσοφικού συστήματος όπου και εμβάθυνε την πρακτική του στη σχολή  “Shri K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute” 

 

Το μονοπάτι του στη yoga συνεχίζεται και ευελπιστεί να τον οδηγήσει σε ένα φωτεινό και γαλήνιο 

Πόλυ Γιαννοπούλου

1645962522184.jpg

Η Πόλυ Γιαννοπούλου γνώρισε την Ashtanga Vinyasa Yoga το 2002 και από τότε αποτελεί το σύστημα στο οποίο βασίζεται η πρακτική της. Ξεκίνησε να διδάσκει σε ομαδικά τμήματα από το 2005.

 

Είναι εξουσιοδοτημένη δασκάλα (Authorized 1 Ashtanga Yoga Teacher) από τον R.Sharath Jois και την επίσημη σχολή της Ashtanga Yoga στο Mysore της Ινδίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκεί, παρακολούθησε μαθήματα σανσκριτικής γλώσσας και ινδικής φιλοσοφίας.

 

Τα πρώτα 15 χρόνια η πρακτική της ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στην ashtanga yoga. Στη συνέχεια, προσπαθώντας να εμβαθύνει περισσότερο στις asanas, την ανατομία και τη φιλοσοφία, ολοκλήρωσε εκπαιδευτικά προγράμματα στο House of Yoga και έχει πιστοποίηση 500h YTT/Yoga Alliance στη Vinyasa Yoga.

 Αν και η γιόγκα αποτελεί το κύριο αντικείμενο ενασχόλησης της, επιπλέον είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής στον τομέα "Περιβάλλον – Μετεωρολογία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος του Ελληνικού Ωδείου στο σύγχρονο τραγούδι.